Liberális Klub

Friss topikok

Utolsó kommentek

Nemzeti Egyetértést Most!

2010.07.05. 01:27 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia nemzeti egyetértés

Nemzeti Egyetértést Most!

Mi a Nemzeti Együttműködést Most Mozgalom kezdeményezői átérezve a nemzeti egység és egyetértés fontosságát, segítői és részesei akarunk lenni annak mielőbbi, az egész Nemzetre terjedő elterjesztésével és tudatosításával. NEM kérünk a félmegoldásokból, az elkezdett és félbehagyott reformokból, a sunyi politikából és az azt követő öszödi beszédekből! Elég volt a vergődéséből az üres tiltakozásaiból, az identitászavaros „nem is értjük mi van” nyilatkozatokból a parlamenti pártoktól.
Mi tenni akarunk és fogunk!
A Nemzeti Egyetértés Megteremtése NEM tűr halasztást, ezért elindítjuk a Nemzeti Egyetértés Most (továbbiakban: NEM) mozgalmat
A Kormány legyen határozott és tegyen meg mindent a NEM azonnali bevezetésére! Őszinte, bátor és határozott lépésekkel vállalja fel a helyes út kijelölését! Ismerve és átérezve a kormány törekvéseit felhívjuk, hogy ne halassza a sürgető döntések meghozatalát az önkormányzati választások utánra!

1. Felhívjuk a kormányt, a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatról szóló kormányhatározatot azonnal bővítse ki!
- A közintézményeken kívül, minden magyar állampolgár jól látható helyen lakásában függessze ki a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot! Tartozzon a magyar családok életéhez a nemzeti együttműködés érzése és tudatosulása! A határon túli magyarok csak akkor kaphassanak állampolgárságot, ha írásban vállalják, hogy jól látható helyen, a kormányrendelet szerinti 50X70 centis színes nyomatban kihelyezik otthonukban a nyilatkozatot. Az okirat kihelyezését az AVH ellenőrizze, és legyen büntethető, ne csak a közintézmények vezetőinél, hanem a magánszemélyeknél is. Kötelezően kerüljön továbbá kihelyezésre a köztársasági elnök képe minden lakásban, hogy a törvényhozás motorja, a nemzeti egység képviseletének példaképe utat és erőt biztosítson minden állampolgárnak!
- A kormány kérje fel a vallási vezetőket arra, hogy minden mise, vagy hitközösségi összejövetel kezdetén kerüljön felolvasásra a nyilatkozat! Tiszteletben tartva a vallásszabadságot, ez csak kérésként fogalmazódhat meg, de az országgyűlésnek az alkotmány módosításával egyértelművé kell tenni, hogy csak az az egyház kaphat állami támogatást, aki közreműködik a NEM megteremtésében!

2. Az általános iskolák tananyagába már első osztályban kerüljön bele a „NEM” kötelező szószerinti ismerete. A buktatás bevezetését követően csak akkor léphessen felsőbb osztályba egy diák, ha a nyilatkozat szövegét elsőben legalább 70%-ra, 2. osztálytól 100%-ban szó szerint tudja, és annak tartalmát érti. Amennyiben nem tud még olvasni, a MEH honlapjáról mp3 formátumban le lehessen tölteni, hogy azt nyári szünetben hallgatva tudatosuljon a nemzeti együttműködés és felelősség gondolata a diákokban, a későbbi fejlődésük érdekében erősödjön motivációjuk. Ne halassza a döntést a kormány az önkormányzati választások utánra!

3. Média törvény és az ezzel kapcsolatos alkotmánymódosításról döntsön az országgyűlés most! A közszolgálati televíziók, a közrádió és az MTI munkatársai váljanak közalkalmazottá most, hogy amennyibe nem tudják képviselni megfelelően a NEM elveit, a nemzeti felelősséget, akkor indok nélkül lehessen őket elbocsátani, MOST! A kereskedelmi televíziókat szólítsa fel a kormány, hogy a fő műsoridőben megjelenő reklámok elején közérdekű közlemény keretében olvassák fel, hangozzanak el a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat főbb pontja 30-30 másodpercben.


4. Az internetes oldalak szűréséről szóló döntést hozza meg a parlament MOST, hogy a nemzeti egyetértés kialakulását ne zavarhassák nemzetellenes publicisztikák! A facebook-ot és a hasonló közösségi, valamint blog oldalakat vicc oldalakat azonnal tiltsa be az országgyűlés, vagy vegye ellenőrzése alá a kormány! Ne halassza a kormány a döntést önkormányzati választások utánra! Döntsön most, hogy októberben a választók már a nemzeti felelősség, egység és egyetértés birtokában tudják leadni voksaikat.

5. A választási alaptörvény radikálisabb változtatását dolgozza ki a kormány, és az őszi választásokra hozzon azonnali intézkedéseket! A választási törvények elfogadott módosításai komoly lépést jelentenek a nemzeti egység megteremtésében. A tavaszi forradalmat követően nagy jelentőségű, hogy a nemzeti egyetértés kialakulását akadályozó kisebb pártok, egyesületek nem tudják akadályozni. Viszont a miniszterelnök úr által kitűzött siker nem teljes! A választási törvényt úgy kell módosítani, hogy csak a nemzeti egységet képviselő pártok kerülhessenek az önkormányzatokba. Ennek érdekében azonnali intézkedésként tűzze ki a FIDESZ-KDNP a kopogtató cédulák 2/3-ának (legalább 5 millió db) begyűjtését az önkormányzati választásokon. Ennek érdekében intézkedjenek a tavaszi választásokon dolgozó fizetett aktivisták számának megduplázásáról. A Kubatov listán nem szereplő állampolgároknál havonta ellenőrizzék az 1. pont betartását! Legyen a tavaszihoz hasonló rendőrségi vizsgálat azoknál a jelölteknél, akik nem megfelelően képviselik a nemzeti egyetértést és az intézkedések ellenére leadják a megfelelő mennyiséget. A részükre kopogtató cédulát leadó állampolgárok mindegyikét hallgassa ismét ki a rendőrség!

Felhívunk minden nemzeti együttműködés, szabadság, demokrácia iránt elkötelezett társadalmi szervezetet, pártot, hogy csatlakozzanak a NEM mozgalmunkhoz!

Felhívunk minden nemzeti együttműködés, a szabadság, a demokrácia iránt elkötelezett polgártársunkat, hogy csatlakozzanak a NEM mozgalomhoz!

Felhívjuk a sajtó képviselőit, hogy jelentessék meg közérdekű közleményünket és öt pontos felhívásunkat, hogy elősegítsék a NEM megteremtését!



NEM!
 
 
csatlakozás e-mailben: pelikanjozsef.gator@gmail.com

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://liberalisklub.blog.hu/api/trackback/id/tr652129904

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A sikeres és sikertelen oktatás titka 2010.07.08. 14:31:42

Megtanulta-e a Fidesz, hogy aki rövid távon gondolkodik és saját mániáit akarja egy egész országra erőltetni, az itt mindenképpen elbukik? Az Országgyűlés a héten elfogadta a Fidesznek az oktatásra vonatkozó törvénymódosításait. A változások nem iga...

Trackback: A sikeres és sikertelen oktatás titka 2010.07.08. 14:31:39

Megtanulta-e a Fidesz, hogy aki rövid távon gondolkodik és saját mániáit akarja egy egész országra erőltetni, az itt mindenképpen elbukik? Az Országgyűlés a héten elfogadta a Fidesznek az oktatásra vonatkozó törvénymódosításait. A változások nem iga...

Trackback: A sikeres és sikertelen oktatás titka 2010.07.08. 14:31:18

Megtanulta-e a Fidesz, hogy aki rövid távon gondolkodik és saját mániáit akarja egy egész országra erőltetni, az itt mindenképpen elbukik? Az Országgyűlés a héten elfogadta a Fidesznek az oktatásra vonatkozó törvénymódosításait. A változások nem iga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása