Liberális Klub

Friss topikok

Utolsó kommentek

Póráz és nyakörv, magyarok a 11-es út mellett, avagy, miért nem megyek tüntetni, megölelném, vagy sem Orbán Viktort

2012.03.10. 17:35 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság kormány demokrácia civilek választópolgárNapokban egy rendkívül hasznos és élvezetes klub eseményen vettem részt, Bornai Tibort látta vendégül a Belvárosi Liberális Klub. Megvallom őszintén, elfogult vagyok az „úrral” szemben. Facebookos csoportja, a Mentális Hazaszeretet Mozgalom, régóta a kedvenceim közé tartozik, simogatja az elmém és a lelkem. Nem is szeretném Tibor gondolatait átpolitizálni, amit ezen az estén megosztott velünk, viszont újból és újból eszembe jutnak szavai konkrét esetek kapcsán. Úgyhogy előre bocsánatot kérek Bornaitól, hogy esetleg hivatkozom gondolataira.

Egy kirabolt forradalom

2011.10.20. 11:10 | amurihal | Szólj hozzá!

 


 
 
 
 
Közeleg október 23-a, az 56-os forradalom 55. évfordulója. Nekem ez keserédes minden évben, hisz mindent, mit tudni vélek abból a korból édesapám emlékei. Édesapám már nem él, emlékeimben a jelen fölé magasodik, talán kicsit túlmisztifikálva, mint egy hős. Emlékszem, amikor az általános iskolában az volt a házi feladat, írjunk a példaképünkről. Nem tudtam megoldani a feladatot, soha nem tudtam rajongani senkiért. Nincsenek istenek, tévedhetetlen vezérek, csak akik helyesen cselekednek. Még akkor is, amikor nagyon nehéz és szinte önromboló. Édesapám ilyen volt.

Október 23-a nekem soha nem az ünnepélyes zászlófelvonás, majd a félárbocra eresztés, a díszőr század, hanem apám nemzedéke, anyámé, akik a szovjet tankok elől a budaörsi kriptákba menekültek. Az angyalföldi munkásszármazású főiskolás aggodalma, hogy vajon jól van a nagybátyja és a felesége, jut kenyér és élelem, vagy nem az asztalra. A félve meggyújtott mécsesek, amit anyám nem nézett jó szemmel, mert féltett minket, gyerekeket, mi is egy nem támogatott aktát kapunk, mint a férje. Apám zokogása 1989-ben, amikor kikiáltották a III. Köztársaságot. A sötét szoba, az égő mécsesek, a felszakadó sírás, hogy vége van.

1989-ben 18 éves voltam, lényegében ösztönösen és fiatalos hévvel kapcsolódtam be a politikába. Gyűlésekre jártam, majd ajánlókat szedtem. Iskolámba DE jelvénnyel jártam, az egyházi ügyi hivatalból leejtőernyőzött történelemtanárommal élénk vitákat folytattam. Kortársaim és barátaim, különböző pártokhoz csapódtak, nagyrészt az akkori Fideszhez, de volt, aki a Magyar Október Párt tagja lett. Hazafi vagyok, a sallangtól mentes jelzővel értve, magyar. Itt születtem, ezen a nyelven fejezem ki legjobban az érzelmeimet és magyarul álmodom. Ha hosszú útról hazatértem és megláttam Budapest fényeit, arra gondoltam mindig itthon vagyok. Gyerekeim tudják a múltunkat, szégyeneinket, küzdelmeinket. Magyarok. Sallangtól mentesen, egyszerűen, tisztán. Proli és grófi család génjeivel, keveredve, ahogy a magyar történelem is örvénylett.

 
1989. október 23. Álltunk a téren és a színpadon egymást követték a szónokok, önjelölt versírók. Zászlók lobogtak, naiv hittel ünnepeltek együtt az emberek, hogy vége. Az irigyelt nyugati élet, a szabadság sós illata, tengerekig nyúlva, a nyitott határok, a családok találkozása, a fal leomlása, „A FAL” leomlása a nyugati demokrácia és a kommunista gyarmatok között… ez mind 1989. október 23. A hit egy új rendben, egy demokráciában, büszke és öntudatos jövőben. Ez volt 1989. október 23. Tankok és koncolások nélkül, 16 éves orosz gyerekek halála nélkül. Kirándulásokkal Komárnoba, ahova, már nem, mint a megszálló csatlósai érkeztünk.

1956. október 23. előtt állunk. Egy kirabolt forradalom. Egy felhasznált forradalom. Kiüresítve a napi politikai érdekek által, elfeledve értékeit. A szabadságot, a demokráciát, az egy párt rendszer elleni felkelést, a diktatúra elleni kiáltást. 1956 zászlókra és transzparensekre lett feszítve, nincs „együtt”, csak mindenki saját 1956-os forradalma. Köztünk élő tanúi hallgatásra ítéltetve, kigúnyolva. A Pesti Fiuk fogalma molotov koktéllal felperzselve, utcakövekkel megdobálva. Áligazság keresés, álprófétákkal. A szenny úszik felül.

Egy ünnep, ami közös. Egy emlék, ami közös. Volt egy forradalom 1956. október 23-án. Pesti srácok, munkások, értelmiségiek, nők és férfiak, gyerekek közös álma a szabadságról. A „Magyarok” közös álma a Szabadságról.

Ellopott kincsek.

Kihűlt világ ez, senki földje!
S mint tetejébe hajított
ócskavasak, holtan merednek
reményeink, a csillagok. „
(Pilinszky János)

Elindultunk, startolunk, a II. kerületi időközi választáson

2011.10.02. 10:44 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: választás szdsz mécs ii.kerület

 

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Ha úgy gondolod, ma senki nem képviseli a liberális értékeket
 •      Ha úgy gondolod, ez a választás képviseletről szól és nem újabb parlamenti helyről a már ott jelenlévő pártoknak
 •      Ha úgy gondolod, a demokrácia értékeit, a szabadságot, szolidaritást ma meg kell védeni

 

,akkor segítsd, Mécs Imre barátunk kampányát, ajánlóddal, vagy aktív segítségeddel.
Várjuk jelentkezéseteket, ötleteiket. Szólj a barátaidnak, családodnak, hogy van választási lehetőség, létezik liberális alternatíva!
Mondjuk ki együtt, üzenjük a regnáló hatalomnak : NEM NyER-!

 

Elérhetőségek:
Az e-mail cím: kampany@szdsz.hu 
telefonügyelet: (+36 1) 339-4289

Hit, illúziók nélkül

2010.09.10. 09:50 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia

Mit tegyen az az ember, akinek egyformán herótja van az összes átigazolt és átmentet politkusból, aki 90 óta látja ki merre mozdul és emlékszik ki mit mondott. Egyik lehetséges megoldás, hogy szándékosan lehülyíti magát és csorgónyálát elkenve a szavazólapon beixel valamit. Teszi mindezt vízfejjel és bepisálos modellben.

Még a szar is le van szarva, mondja az ember a közösségi portálokon, az immár klasszikus szállóigét és csak néha önti el az indulat, hogy milyen hülyének nézik. Az elrabolt 20 év, a hit és illúzió elvesztése immár tradició Magyraországon, hisz apám is átélte ezt és örülük, hogy azzal a tudattal halt meg, azoknak az időknek vége van már.

Egy oszladozó, halott madár teteme mellett üldögélve magasból az ágak közül nézem az alattam nyüzsgő várost, a közéletet és többnyire csak akkor fáj, ha nevetek. Jól bírom a rothadás szagát, hisz mindenhol nehéz a levegő, a dögtetemen új életet kapó új pártok/párt is bűzős és könnyfacsaró szagú.

Már történelem ha gyerekeimnek mesélek a rendszerváltás időszakából és csak néha fáj, hogy elmúlt.Időnkén tbeugrik, amikor Szűrős kikiáltotta a köztársaságot és a pódiumon egymást váltották a különböző szavalók, akik (bocsássatok meg), de leginkább egy brigádgyűlés munkásköltőinek tüntek és hamar mondtam azt, inkább menjünk ki apámhoz, aki kevésbé forradalmian, kiszakadó keserő megkönnyebbüléssel, emberibben sírt szobájában, hogy vége.

Hit és illúziók nélkül maradtunk páran, akik még emlékeznek. Hit és illúziók, képviselet nélkül.

Tavasszal résztvettem a kampányban és legszívesebben a buszon politzáló embereknek a pofájába vágtam volna, te idióta, tök mindegy neked mi a véleményed, majd eldöntik az ajánlód sorsát, miközben rettegsz a villanyod kikapcsolásától, a demokrácia adta jogod másnak jó üzlet. A titkos megbeszélések, a nyílt színen egymást támadó és tépő pártok bizonyos embereinek folyamatos egyeztetése, mikor nyitnak meg területeket más pártoknak is, gyomorforgató infóként támadt rám. Naiv soha nem voltam, de a nyilvánvaló arcátlan seftelés keserűvé és durvává tett.

Hit és illúziók nélkül maradtam és már nem kell semelyik tábor, se a képmutató jogvédők, se a polgári értékekekt áruló kufárok. Túlélésre játszik az ember és csak reméli, nem vesztette el annyira a hitét, hogy ne tudjon majd valamiben bízni, ha az megjelenik

Kisebbségi kérdésben, kisebbségben

2010.08.17. 12:58 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: jog demokrácia kisebbség jogvédelem

Egy demokráciában, jogállamban a pozitív diszkriminálás helytelen használata egyenes út a szélsőséges eszmék terjedéséhez. Az oktalanul ostorozott emberek egy idő után a többségből, a kisebbséggel szemben ellenérzéssel kezdenek viseltetni. A demokrácia alapja a jogegyenlőség és a mindenkire egyenlően kötelező jogkövető magatartás.

 

Magyarországon a rendszerváltás óta a kisebbségi kérdés a belpolitikai harcok eszközévé vált.  A balliberális oldal vad nácizása a másik tábor felé, már az ezredfordulón nyilvánvalóvá tette, hogy az egyszeri kisfiú esete fog előfordulni vele, aki mindig farkast kiáltott és a végén már nem hittek neki. A Fidesz kontra MSZP tömb futballdrukker átkiabálása a túloldalra a csírában előforduló szélsőséges erőket összeszervezte. Novák Előd a 90-s évek közepén a DPG levelezőrendszeren hirdette az igét. A többség elmebeteg fogyatékosnak nézte, igazán nem volt táptalaja annak az eszmének, amit hirdetett. A hosszú évek során feltűnő bácsfy dianák és tsaik feltűnése egy ideig sokkolta a többséget, majd kiderült mindegyikről, hogy fogatlan vadállatok, akik előbb vagy utóbb összefüggésbe kerültek a balliberális táborral. A szélsőség minden társadalomban előfordul, a 90-es évek elején bécsi tanulmánykirándulásunk során szégyenkezve mondták meg, a bécsi közgyűlésben bizonyos párt szélsőséges erőként került be a testületbe. Majd egy évtized után kormányzó erővé emelkedett, amin pár hónapig hőbörgött az EU (hisz Ausztria nemrég lépett akkor be), aztán a következő választás az emlékét is elsöpörte ennek a kormánynak.

A volt kommunista országokban számos esetben találkozunk soviniszta erőkkel, emlékezhetünk a szlovák roma éhséglázadásra, vagy akár a lengyel ikerpár kisebbség ellenes politikájára. A kisebbségi kérdések általában azokban az államokban ütik fel a fejüket, ahol gazdasági krach van, vagy etnikai feszültség.

A magyar kisebbség politikát a pozitív diszkriminálás jellemezte. A szóban (mert leginkább csak szóban történt) elfogult és egyoldalú helyzetelemzés a többségben is elvetette az ellenérzést. Mint egy családban, ahol az egyik gyereknek csak jogai vannak és testvérháború tör ki. Én igazán nem vagyok rasszista, de….. megszólalások egyre erősebbek lettek, az egykor kinevetett Novák Előd parlamenti képviselő lett. A többség és a kisebbség farkasszemet néz egymással, átkiabálva a másiknak. Cigányozás az egyik oldalon, a másik oldalról pedig a többség komplett egy kalap alá vevése.

A választásokon a szavazók 16%-a szavazott a Jobbik förmedvényre, ami ha nagyvonalúan számolunk, a szavazóképesek 10%-a . A lakossághoz képest még kisebb ez a %, mert nem számoljuk bele azokat, akik már elmúltak 14 évesek, de még nem nagykorúak.  Az eredmény óta szégyellni kell, hogy magyar valaki, náci az egész ország, kollektív bűnössége van a többségnek, függetlenül attól, hogy kire voksolt a kisebbséggel szemben.

 

Nem kéne végre észbe kapni? Nem kéne végre gondolkozni? Konfrontáció helyett, és konfrontáció minden felett felfogás helyett, mindenkire azonos elvárásokat hirdetni?

 

Érdekes demokrácia védelem, azaz újabb példa, miért van fenntartásom a facebook csoportokkal szemben

2010.07.14. 03:16 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia abszurd nevetséges jogvédők

 
A facebookon érdekes csoporttal találtam magam szemben, Jobbik? Nem! -Melegbarát Tagozat.. hinnye, mondtam magamban, ez meg mi? Bár semmi bajom a melegekkel és általánosságban barátságos vagyok velük, valahogy nem éreztem, hogy nekem ebbe a csoportba be kéne lépni. Sőt, igazából nem is értettem, mitől van létjogosultsága.


 

Így reagáltam a hozzászólásban:

 

egyetlen okból nem csatlakozom.. mivel szerintem a melegek semmiben nem különböznek tőlem, nem hiszem, hogy külön tagozat kell nekik.. egy tagozatban ülünk, mindannyian emberek vagyunk”

 

 

 
 

nem kellett sokat várni. Jöttek reagálások, hogy egy normális társadalomban persze ez a helyes, ahogy gondolom, de sajnos nálunk ez nem így van kis hazánkban.


 

Hát reagáltam rá:


 

Szerintem helyesebb politika az azonosság és hasonlóság képviselete, mint a különbség hangsúlyozása. Az elmúlt években is ilyen szempontok határozták meg a jogvédelem alapjait.. holott a hangsúly az azonos jogokon áll. tehát nem azért kell a melegeket pártolni , mert melegek, hanem azonos jogokat kell kapniuk... függetlenül attól, hogy melegek, mert elsősorban EMBEREK.

melegbarát tagozat.. ez olyan, mint a kutyakedvelők klubja. „


 

Még mindig nem sejtettem semmit és úgy véltem, egy újabb túlbuzgó csoporttal van dolgom, amikor nehezen, de kibontakozott a történet. A facebookon a választások után alakult egy csoport, Jobbik? Nem! néven. Természetesen csatlakoztam hozzá, hisz nem titok, nem értek egyet a Jobbik elveivel és elképzelt világrendjével. Én úgy gondolom, hogy ezen csoport minden tagja elutasít minden olyan eszmét, ami más emberek jogait kérdőjelezi meg, vagy azoknak létét veszélyezteti.


 


 


 

A napokban a Pride kapcsán a meleg-kérdés még inkább aktuálissá vált és a csoporttagjai különböző linkeket tettek be, szolidaritást mutatva a melegekkel. A linkek eltűntek.. kimoderálásra kerültek, a hozzászólások törölve lettek. Érdekes eset.. amikor egy antidemokratikus elveket valló csoport ellen létrejött, társadalmi csoportban cenzúra indul el, egy közösségi portálon. Természetesen sokan jelezték nem értenek egyet ezzel az eljárással, volt aki kilépett a csoportból, volt aki megpróbálta ezt a helyzetet tisztázni. Kaptak is választ, az egyik alapítótól/admintól:


 

"Félreértés elkerülése végett: Nem a melegek ellen vagyok (noha a homoszexualitást teljesen elítélem!), de ne vonulgassanak! Ha olyanok, legyenek otthon olyanok, ne hívják fel a figyelmet önnön fertelmességükre! "Én sehogyan sem fogom támogatni törekvéseiket. És itt a csoportban sem kívánok melegpárti liberalistákkal azonosulni! Ez nem rasszizmus. A Jobbik és eszméi ellen van ez a csoport, nem a meleglobbiért."


 

Basszus, ez ám a fából vaskarika :) A kirekesztő eszmék ellen olyanok küzdenek, akik maguk is kirekesztők.


 

Utolsó üzenetem a témában:


 

"Mély tisztelettel kilépek a csoportból, mivel úgy gondolom a Jobbik ellen minden olyan demokrata fellép, aki antidemokratikusnak tartja. Én úgy gondolom egy demokratikus országban, bárki lehet meleg, hindu, cigány, arab és egyenlő jogokkal kell bírniuk. Mivel tudomásom szerint ezen csoportban minden állat egyenlő, de vannak akik egyenlőbbek, tisztelettel távozom."

Kirekesztők ellen, kirekesztők tiltakozása, nem sokat ér :(((„


 

No, maradjon itt ez összefoglalásul.... mert a Jobbik? Nem! csoport üzenőfaláról... TÖRÖLTÉK :D

 

 

a homofóbia, az idióták erkölcse..

2010.07.05. 12:27 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: homoszexualitás demokrácia roma cigány jogvédelem képmutatás

 

Tegnap este a gépem előtt ülve, unottan olvasgattam a bejegyzéseket, amikor a facebookon a Vállald Magad Egyesület egyik tagjának a linkjét olvastam. A Művész moziban volt a hivatalos megnyitója a Pride Fesztiválnak, ahol filmvetítéssel kezdték az egy hétig tartó rendezvénysorozatot. A jó pogááár lumpen erő napközben az orbáni nemzeti egység rendőrségét kóstolgatta, estére felemelkedett nemzeti hangulatban elmentek művelődni. Kisebb atrocitások, rendőri beavatkozás lett a vége és egy rendvédelmezői jó tanács: vegyék le a szivárvány zászlót a mozi homlokzatáról, mert azzal csak provokálják és irritálják a szélsőjobbos értelmes polgártársainkat.
Ma Magyarországon ez a zászló nemkívánatos

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Éjjel az inger és türelemküszöböm alacsonyabb és hirtelen eszembe jutott a tavalyi Pride után homoverés, amit nemzetünk derék ifjai követtek el. Kétgyerekes családanyaként, egy abszolút konzervatív felállású családban, ahol apa vezet és kocsit hajt, anya SZMK-s és rohangál gyerekkel az edzésre, valahogy elkerül annak az érzése, hogy gyűlölnöm kéne a más nemi identitással rendelkező embereket.  Tehát, ha valakit azért vernek meg, mert kék zoknit hord, azt ugyanolyan felháborítónak tartom, mintha azért, mert az azonos neműekhez vonzódik. Igaz, nem szoktam megállni, hogy pletykáljak a körülöttem élőkről, nem csámcsogok más magánügyén. Sőt, a legnagyobb értéknek azt tartom, hogy bárki elmondhatja problémáját, tudhatja, soha senkinek nem adom ki a titkait. Mert tiszteletben tartom más privátszféráját, és ha abba beenged, megtiszteltetésnek veszem, nem lehetőségnek, hogy bányásszak benne.
 
Nem vagyok híve a hatalmas és látványos mozgalmaknak sem, amit nap, mint nap látok a facebookon, az ezredik antifasiszta szervezetet,a „gyurcsány-mentő” mozgalmakat, vagy a „zorbán” ellen demonstrálókat. Mindenről meg van a magam véleménye, amit akár egyedül is felvállalok.
 
Szóval ott tartottam, hogy olvastam a hírt és eszembe jutottak a tavalyi események. Valahogy úgy éreztem, nekem, heterónak szolidárisnak kell lenni, még most az elején és hirtelen felbuzdulva az ötlettől, megalapítottam az ehhez kapcsolódó eseményt. Mivel ismerőseim között sok olyan ember van, aki maga is nagy jogvédő, gondoltam el tudunk valamit indítani. Barátnőmmel együtt összesen 4!-en tobzódtunk a csoportban, amit aztán úgy gondoltam, a létszámát látva, hogy inkább törlök, mivel ez nem túl jó reklám az ügy mellett.
Elgondolkoztam az elmúlt év politikáján, ahol a zászlón a mindenki egyenlő politika állt. Hányan profitáltak ebből a kérdésből, szakértők, politikusok… csak pont azok nem, akik érintettek voltak a kérdésben. Eszembe jut kedves barátom Peti is, aki a szegedi cserépsorról küzdött a romákért, számítógép és internetprogrammal. Még a balliberális kormány volt hatalmon, amikor megismertem őt és teljesen jóindulatúan javasoltam, írjon levelet ismert liberális politikusoknak, romaügyben sztárolt embereknek, hogy segítsenek legalább roncs gépeket gyűjteni (a szegedi mentor program egyébként sikeres volt, de Peti max egy apeh ellenőrzést kapott vályogházára. Amikor a program elkezdett futni, hirtelen előkerültek a romajogvédők és végül learatták annak sikerét. Peti most is állást keres.. ígérgetések, semmi több) Szóval Péter sehonnan nem kapott választ. Tavaly nyáron aktívabban vetettem magam bele a politikába, ismét úgy gondoltam, lehet segíteni ebben a kérdésben, hisz annyi szöveget hallottunk, de semmi értékelhető program nem indult el és Péteréké működött, bevált. Ismét a teljes elutasítás és pár felesleges kör, mint a betanított állatokat kezelték Péterék mozgalmát, ami egyszerűbb feladatokra felhasználható, mint csicsó (aki roma, érti ezt a kifejezést)
Összegezve, ha nem gondolnám, nem illik ilyent leírni, az összes jogvédő és emberjogi harcod, kevés kivétellel, bek**hatja. Kirakat jogvédők, kirakat pártok, kirakat eszmék. Nektek meg, akik melegek, romák, értelmi fogyatékosok, vakok, süketek azt javaslom, ne reménykedjetek abban, hogy bárki is segít majd nektek.  Ma nem kifizetődő a kisebbséggel, hátrányos helyzetűekkel foglalkozni. Egyébként ezt halkan meg is súgta nekem valaki, amikor bosszankodtam, hogy nem tudunk haladni a szegedi programmal.
Akik meg nem melegek, nem süketek, nem vakok, nem romák, azok örüljenek annak, hogy eddig semmi olyan nem derült ki róluk, ami miatt mások a többség szemében. De ha egyszer mégis…. akkor könyveljék el, nem kifizetődő az ö érdeküket védeni.

 

· 1 trackback

Nemzeti Egyetértést Most!

2010.07.05. 01:27 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia nemzeti egyetértés

Nemzeti Egyetértést Most!

Mi a Nemzeti Együttműködést Most Mozgalom kezdeményezői átérezve a nemzeti egység és egyetértés fontosságát, segítői és részesei akarunk lenni annak mielőbbi, az egész Nemzetre terjedő elterjesztésével és tudatosításával. NEM kérünk a félmegoldásokból, az elkezdett és félbehagyott reformokból, a sunyi politikából és az azt követő öszödi beszédekből! Elég volt a vergődéséből az üres tiltakozásaiból, az identitászavaros „nem is értjük mi van” nyilatkozatokból a parlamenti pártoktól.
Mi tenni akarunk és fogunk!
A Nemzeti Egyetértés Megteremtése NEM tűr halasztást, ezért elindítjuk a Nemzeti Egyetértés Most (továbbiakban: NEM) mozgalmat
A Kormány legyen határozott és tegyen meg mindent a NEM azonnali bevezetésére! Őszinte, bátor és határozott lépésekkel vállalja fel a helyes út kijelölését! Ismerve és átérezve a kormány törekvéseit felhívjuk, hogy ne halassza a sürgető döntések meghozatalát az önkormányzati választások utánra!

1. Felhívjuk a kormányt, a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatról szóló kormányhatározatot azonnal bővítse ki!
- A közintézményeken kívül, minden magyar állampolgár jól látható helyen lakásában függessze ki a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot! Tartozzon a magyar családok életéhez a nemzeti együttműködés érzése és tudatosulása! A határon túli magyarok csak akkor kaphassanak állampolgárságot, ha írásban vállalják, hogy jól látható helyen, a kormányrendelet szerinti 50X70 centis színes nyomatban kihelyezik otthonukban a nyilatkozatot. Az okirat kihelyezését az AVH ellenőrizze, és legyen büntethető, ne csak a közintézmények vezetőinél, hanem a magánszemélyeknél is. Kötelezően kerüljön továbbá kihelyezésre a köztársasági elnök képe minden lakásban, hogy a törvényhozás motorja, a nemzeti egység képviseletének példaképe utat és erőt biztosítson minden állampolgárnak!
- A kormány kérje fel a vallási vezetőket arra, hogy minden mise, vagy hitközösségi összejövetel kezdetén kerüljön felolvasásra a nyilatkozat! Tiszteletben tartva a vallásszabadságot, ez csak kérésként fogalmazódhat meg, de az országgyűlésnek az alkotmány módosításával egyértelművé kell tenni, hogy csak az az egyház kaphat állami támogatást, aki közreműködik a NEM megteremtésében!

2. Az általános iskolák tananyagába már első osztályban kerüljön bele a „NEM” kötelező szószerinti ismerete. A buktatás bevezetését követően csak akkor léphessen felsőbb osztályba egy diák, ha a nyilatkozat szövegét elsőben legalább 70%-ra, 2. osztálytól 100%-ban szó szerint tudja, és annak tartalmát érti. Amennyiben nem tud még olvasni, a MEH honlapjáról mp3 formátumban le lehessen tölteni, hogy azt nyári szünetben hallgatva tudatosuljon a nemzeti együttműködés és felelősség gondolata a diákokban, a későbbi fejlődésük érdekében erősödjön motivációjuk. Ne halassza a döntést a kormány az önkormányzati választások utánra!

3. Média törvény és az ezzel kapcsolatos alkotmánymódosításról döntsön az országgyűlés most! A közszolgálati televíziók, a közrádió és az MTI munkatársai váljanak közalkalmazottá most, hogy amennyibe nem tudják képviselni megfelelően a NEM elveit, a nemzeti felelősséget, akkor indok nélkül lehessen őket elbocsátani, MOST! A kereskedelmi televíziókat szólítsa fel a kormány, hogy a fő műsoridőben megjelenő reklámok elején közérdekű közlemény keretében olvassák fel, hangozzanak el a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat főbb pontja 30-30 másodpercben.


4. Az internetes oldalak szűréséről szóló döntést hozza meg a parlament MOST, hogy a nemzeti egyetértés kialakulását ne zavarhassák nemzetellenes publicisztikák! A facebook-ot és a hasonló közösségi, valamint blog oldalakat vicc oldalakat azonnal tiltsa be az országgyűlés, vagy vegye ellenőrzése alá a kormány! Ne halassza a kormány a döntést önkormányzati választások utánra! Döntsön most, hogy októberben a választók már a nemzeti felelősség, egység és egyetértés birtokában tudják leadni voksaikat.

5. A választási alaptörvény radikálisabb változtatását dolgozza ki a kormány, és az őszi választásokra hozzon azonnali intézkedéseket! A választási törvények elfogadott módosításai komoly lépést jelentenek a nemzeti egység megteremtésében. A tavaszi forradalmat követően nagy jelentőségű, hogy a nemzeti egyetértés kialakulását akadályozó kisebb pártok, egyesületek nem tudják akadályozni. Viszont a miniszterelnök úr által kitűzött siker nem teljes! A választási törvényt úgy kell módosítani, hogy csak a nemzeti egységet képviselő pártok kerülhessenek az önkormányzatokba. Ennek érdekében azonnali intézkedésként tűzze ki a FIDESZ-KDNP a kopogtató cédulák 2/3-ának (legalább 5 millió db) begyűjtését az önkormányzati választásokon. Ennek érdekében intézkedjenek a tavaszi választásokon dolgozó fizetett aktivisták számának megduplázásáról. A Kubatov listán nem szereplő állampolgároknál havonta ellenőrizzék az 1. pont betartását! Legyen a tavaszihoz hasonló rendőrségi vizsgálat azoknál a jelölteknél, akik nem megfelelően képviselik a nemzeti egyetértést és az intézkedések ellenére leadják a megfelelő mennyiséget. A részükre kopogtató cédulát leadó állampolgárok mindegyikét hallgassa ismét ki a rendőrség!

Felhívunk minden nemzeti együttműködés, szabadság, demokrácia iránt elkötelezett társadalmi szervezetet, pártot, hogy csatlakozzanak a NEM mozgalmunkhoz!

Felhívunk minden nemzeti együttműködés, a szabadság, a demokrácia iránt elkötelezett polgártársunkat, hogy csatlakozzanak a NEM mozgalomhoz!

Felhívjuk a sajtó képviselőit, hogy jelentessék meg közérdekű közleményünket és öt pontos felhívásunkat, hogy elősegítsék a NEM megteremtését!NEM!
 
 
csatlakozás e-mailben: pelikanjozsef.gator@gmail.com

· 3 trackback

LEX Hírcsárda

2010.07.02. 16:59 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: cenzúra abszurd szólásszabadság hatalom


 
 
Népünk bölcs vezére és demokratikusan felhatalmazott Kormánya esendő. Bizony nem isteni lény, nem hibátlan gépezet, racionális és higgadt Teremtmény, hanem esendő. Akár vicckategóriába is tehetnénk reakcióját, ami nem késztetett félelemre, mint demokratát, hanem agyeldobásos állapotba hozott.
 
A kormány helyreigazítást kér a Hírcsárda oldaltól, mivel egyik írásuk komolyan veszélyezteti Hoffman Rózsa hitelességét és (ezt csak én jegyzem meg) értelmi képességének megítélését.
 
És szól a levél:
Tisztelt Szerkesztőség!
Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis önök idézőjelben adtak közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallták, hogy az államtitkár szavait szó szerint idézik. A megtévesztést fokozza, hogy illusztrációként egy létező – megjegyzem szerzői jogi védelem alatt álló – parlamenti ülésen készült képet manipuláltak. A fotó tulajdonosától az Index főszerkesztőjének tájékoztatása szerint a hircsarda.hu nem kért, és értelemszerűen nem kapott engedélyt a felhasználásra, tehát a szövegtorzításon túl ezzel is jogsértést követtek el. Ismételten a leghatározottabban felkérem Önöket, hogy az írást haladéktalanul távolítsák el.
Üdvözlettel:
Dobi Ágnes
a HEFMI Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense
Azért el tudom képzelni, amikor Örkénynek írnak e-mailt, hogy közöljön helyreigazítást egyperces novelláival kapcsolatban, mert egy tulipán nem gondolkodik, nem hasonlik meg önmagával és micsoda baromság már, hogy idézőjelben írta le ezeket a sorokat:
 
"Mikor e levelet olvasni tetszik, már nem leszek az élők sorában. Tanító úr,
kedves Irma néni, bocsássanak meg. Nincs más választásom. Nem akarok tovább
tulipán lenni."
 
Ez az idézőjelbe rakott szöveg, a tulipánokat hátrányosan ábrázolja, identitászavaros, labilis lelkű virágoknak, ezért a helyreigazítás javallott, illetve kötelező! Aggályos, hogy neoliberális szemlélettel ruházunk fel egy olyan növényt, ami megtalálható ősi nemzeti identitásunkban is, gondolván az erdélyi tulipán mélyebb mondanivalójára és nemzeti összetartozásunk egyik jelképére.
 
Meg is fogalmazódik a levél:
Tisztelt Örkény István!
Egy meghasonlott tulipán címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis ön idézőjelben adott közre egy, a tulipán által soha el nem mondott/mondhatott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallta, hogy a tulipán szavait szó szerint idézi. A megtévesztést fokozza, hogy a tulipán biológiai adottsága révén nem tud élni az érvénybe lépő médiatörvény adta helyreigazítási kérelemmel, lévén az Ön állításával szemben, nem gondolkodik, nem kommunikál.. Az MTA szakértőinek tájékoztatása szerint Ön nem kérhetett, és értelemszerűen nem kaphatott engedélyt a tulipántól, tehát a szövegtorzításon túl ezzel is jogsértést követett el. Ezen kívül számos aggódó telefont és e-mailt kaptunk polgártársainktól, amiben tulipánjaikért aggódtak, és mint felelős állampolgárok, akik demokraták, polgárok és a szeretettel összekötött közösség, szinte a kétségbeesés határán voltak, hogy anyák napjára kapott tulipánjaik esetleg veszélybe kerültek.
 Ismételten a leghatározottabban felkérem Önt, hogy az írást haladéktalanul távolítsa el.
Üdvözlettel:
 Dr. Horger Antal
a Kultusz Minisztérium sajtóreferense
 
 
 
 

 

Demokrata nem fél

2010.06.30. 02:01 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia szólásszabadság

 "Az alkotmány erőssége az állampolgárok elkötelezettségében áll, hogy megvédjék. Az alkotmányos jogok csak akkor vannak biztonságban, ha minden egyes állampolgár kötelességének érzi, hogy kivegye részét ebben a védelemben." Albert Einstein


 

 
A demokrata nem fél.. hányszor csépeltük már el ezt az idézetet, pont félelmünket palástolva. Mint amikor kisgyermek bújik a paplan alá és mormolja, nem félek, nem félek, nem félek…
Most 2010-ben nehéz azt elképzelni, hogy a véleményünk bajt okozhat. Hogy félni kell Gondolatrendőrségtől, nehéz elképzelni, hogy bárki megszabhatja világnézetünk, vallási hovatartozásunk, elképzelésünket a világról. Szerintem ez így helyes. A félelem körbefonja az embert és rabbá teszi.
Nem szeretek félni, olyan kiszolgáltatott állapot. Nem akarok félni, mert egyik fontos értékem a szabadság. Nem vagyok hajlandó félni, mert hiszek a demokráciában és a jogállamban, mert demokrata vagyok.
Szeretném, ha senki nem félne. Szeretném, ha nem tenné magát rabbá. Szeretném, ha mindenki elhinné jogállam és demokrácia van. Ha nem hiszünk ebben, akkor rabbá válunk.
Demokrata vagyok. Liberális vagyok. Szabad vagyok.
Azt mondják, szeretnék tudni a nevem. Nem félek ettől, mert a demokráciában vélemény és gondolati szabadság van.
Azt mondják mások, most félnem kell, mert nincs demokrácia és nincs vélemény és gondolati szabadság. Én nem szeretnék félni.
Nem vagyok hajlandó félni, nem vagyok hajlandó beállni a rettegők táborába. Hiszem, hogy az egykor kivívott szabadság ma is él és léte csak attól függ, hogy mennyire tápláljuk. Etessük friss gondolatokkal, kritikákkal, véleményünk elmondásával. Gondolkodjunk és beszéljünk szabadon. csak egyet ne tegyünk.. ne féljünk.. mert a félelem rabbá tesz.

Mitől élhető egy ország?

2010.06.30. 01:22 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: magyarország társadalom demokrácia szolidaritás

Mitől élhető egy ország? Barátnőm kislánya remek hokis, úgy néz ki Svédországba mehet. Ott fog iskolába járni, ingyen felszerelést kap, ingyen van az iskolában az étkezés, már nincs tankönyv, a gyerekek laptopot kapnak a tananyaggal, svédasztal gyümölcs és zöldségtengerrel.. ehet amennyit akar. Milyen jó, gondoltam irigykedve kicsit.

 

Eisenstadtban nézelődtünk, a zebránál még fényképeztük Liszt nevét német írással az utcatáblán.. körülöttünk tisztaság. Közjáték: az autós megállt, hosszasan kellett neki integetnünk, menjen, mi még nem akarunk átmenni. Milyen jó, gondoltam irigykedve kicsit.

Le Pen erősen megindult a francia választásokon, a jobb és a baloldal összefogott. Milyen jó, gondoltam irigykedve kicsit
 

Persze, milyen jó. Bár mindenhol vannak gondok. Amerikában ha baj van összefog a nemzet, közben tinédzserek lövik le társaikat az iskolában, miközben a fegyvertartás ellen lobbiznak a civil szervezetek. A 80-as években tanulócserén voltunk Bécsben, a kísérőnk szégyenkezve válaszolt, milyen párt rövidítését olvassuk a képviselői széken. A szélsőjobb bejutot

Munkába menet a kocsi ajtajából kiveszek aprót, két adagot, mert meg vannak a hajléktalanaim, akiknek adok, beszélgetünk. Most már szólok Lacinak, három adag kell, mert a 7-es busznál is üldögél egy galambősz bácsi, aki leszegett fejjel nyújtja kis műanyag poharát. Ha Csanáddal megyek, akkor ő adja a pénzt, ha azt hiszi elfelejtettem, kis arcán látom, vár valamire. Köszönöm úrfi-mondja kedvenc hajléktalanom fiamnak, aki néha újságot olvas, törött szemüvege mögül és lassan mindenki hajléktalanja lesz, mert évek óta ül ott és meg vannak törzsadakozói. Próbáltam őt szállóba csábítani, de hajthatatlan. Meséltem Lacinak, aki csak annyit mondott: hát nincs neki más, csak a szabadsága. Mikor meleg ételt vittem, a kifőzde fiatal kis eladója külön megforrósította, esett a hideg eső, Ő (A Hajléktalan) rám nézett és azt mondta: adna nekem cigit és pár forintot? Én kicsit mérges lettem, hisz inkább én nem vettem meg valamit otthonra. Meséltem itthon Lacinak, aki azt mondta: Neki ez a fontos, nem ítélkezhetsz felette, mert nem vagy abban a helyzetben

 Bementem a fiamért a suliba, egy kis osztálytársa nevelőszülőnél van. Édesapja meghalt, anyja nem tudni hol van, a rokonok örültek, hogy megszabadultak tőle. Röppent és ugrott a férfi nyakába, szia apa...

Mitől élhető egy ország?