Liberális Klub

Friss topikok

Utolsó kommentek

LEX Hírcsárda

2010.07.02. 16:59 | amurihal | Szólj hozzá!

Címkék: cenzúra abszurd szólásszabadság hatalom


 
 
Népünk bölcs vezére és demokratikusan felhatalmazott Kormánya esendő. Bizony nem isteni lény, nem hibátlan gépezet, racionális és higgadt Teremtmény, hanem esendő. Akár vicckategóriába is tehetnénk reakcióját, ami nem késztetett félelemre, mint demokratát, hanem agyeldobásos állapotba hozott.
 
A kormány helyreigazítást kér a Hírcsárda oldaltól, mivel egyik írásuk komolyan veszélyezteti Hoffman Rózsa hitelességét és (ezt csak én jegyzem meg) értelmi képességének megítélését.
 
És szól a levél:
Tisztelt Szerkesztőség!
Hoffman Rózsa a focipályán is engedne buktatni címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis önök idézőjelben adtak közre egy, az államtitkár által soha el nem mondott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallták, hogy az államtitkár szavait szó szerint idézik. A megtévesztést fokozza, hogy illusztrációként egy létező – megjegyzem szerzői jogi védelem alatt álló – parlamenti ülésen készült képet manipuláltak. A fotó tulajdonosától az Index főszerkesztőjének tájékoztatása szerint a hircsarda.hu nem kért, és értelemszerűen nem kapott engedélyt a felhasználásra, tehát a szövegtorzításon túl ezzel is jogsértést követtek el. Ismételten a leghatározottabban felkérem Önöket, hogy az írást haladéktalanul távolítsák el.
Üdvözlettel:
Dobi Ágnes
a HEFMI Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense
Azért el tudom képzelni, amikor Örkénynek írnak e-mailt, hogy közöljön helyreigazítást egyperces novelláival kapcsolatban, mert egy tulipán nem gondolkodik, nem hasonlik meg önmagával és micsoda baromság már, hogy idézőjelben írta le ezeket a sorokat:
 
"Mikor e levelet olvasni tetszik, már nem leszek az élők sorában. Tanító úr,
kedves Irma néni, bocsássanak meg. Nincs más választásom. Nem akarok tovább
tulipán lenni."
 
Ez az idézőjelbe rakott szöveg, a tulipánokat hátrányosan ábrázolja, identitászavaros, labilis lelkű virágoknak, ezért a helyreigazítás javallott, illetve kötelező! Aggályos, hogy neoliberális szemlélettel ruházunk fel egy olyan növényt, ami megtalálható ősi nemzeti identitásunkban is, gondolván az erdélyi tulipán mélyebb mondanivalójára és nemzeti összetartozásunk egyik jelképére.
 
Meg is fogalmazódik a levél:
Tisztelt Örkény István!
Egy meghasonlott tulipán címmel megjelentetett anyag az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítás, ugyanis ön idézőjelben adott közre egy, a tulipán által soha el nem mondott/mondhatott szöveget. Az idézőjel használatával azt sugallta, hogy a tulipán szavait szó szerint idézi. A megtévesztést fokozza, hogy a tulipán biológiai adottsága révén nem tud élni az érvénybe lépő médiatörvény adta helyreigazítási kérelemmel, lévén az Ön állításával szemben, nem gondolkodik, nem kommunikál.. Az MTA szakértőinek tájékoztatása szerint Ön nem kérhetett, és értelemszerűen nem kaphatott engedélyt a tulipántól, tehát a szövegtorzításon túl ezzel is jogsértést követett el. Ezen kívül számos aggódó telefont és e-mailt kaptunk polgártársainktól, amiben tulipánjaikért aggódtak, és mint felelős állampolgárok, akik demokraták, polgárok és a szeretettel összekötött közösség, szinte a kétségbeesés határán voltak, hogy anyák napjára kapott tulipánjaik esetleg veszélybe kerültek.
 Ismételten a leghatározottabban felkérem Önt, hogy az írást haladéktalanul távolítsa el.
Üdvözlettel:
 Dr. Horger Antal
a Kultusz Minisztérium sajtóreferense
 
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://liberalisklub.blog.hu/api/trackback/id/tr842125613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.